Sertifikati

CE znak

Godine 2015. postala prva firma na Balkanu, u svojoj oblasti poslovanja, koja je dobila evropski CE znak za svoje proizvode.

Šta predstavlja CE znak?

CE znakom se označavaju proizvodi koji se prodaju na teritoriji Evropske unije i ispunjavaju zahteve propisanih standarda, čime se garantuje bezbednost njihove upotrebe (uključujući bezbednosne, zdravstvene i ekološke odredbe). Da bi se neki proizvod prodavao na teritoriji Evropske unije u obavezi je da poseduje CE znak. PEKOM kao dugogodišnji izvoznik svojih proizvoda, ispunjava zahteve Evropske direktive 2006/95/EZ od 12. Decembra 2006, kao i zahteve evropskog standarda EN61537:2007 i na taj način pruža dodatnu sigurnost i garanciju kvaliteta svojih proizvoda. Svakodnevno u našim proizvodnim pogonima vrši se kontrola kvaliteta materijala i proizvoda koji su takođe prošli obimna testiranja ovlašćenih instituta i laboratorija.

ISO 9001

PEKOM od 2015. godine poseduje sertifikat Nemačke sertifikacione kuće TUV NORD za standard ISO 9001:2015. Sertifikat ISO 9001:2015 označava da je firma svoje poslovanje uskladi la sa zahtevima standarda i dobrom tržišnom praksom koja je usmerena na poboljšanje kvaliteta proizvoda, usluga i zadovoljstva kupaca.